Alle recepten
Beef bulgogi met Kimchi
Een bowl vol warmte en umami: zachte rijst, perfect gekaramelliseerde bulgogi en een frisse, pittige topping van Kimchi Cure. Deze klassieker krijgt zo nét dat beetje extra karakter waar je direct blij van wordt.
20 min
Lunch
Vegetarisch
Aan de slag
Pel en hak de knoflook fijn en rasp de gember. Meng de sojasaus, sesamolie, honing, rijstazijn, bruine suiker, knoflook, gember en gochugaru in een kom tot een gladde marinade.
Voeg het dun gesneden rundvlees toe, meng goed zodat alles bedekt is en laat minimaal 10 minuten marineren op kamertemperatuur.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd warm.
Snijd de lente-uien in dunne ringetjes en zet apart.
Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan op hoog vuur. Bak het gemarineerde rundvlees in porties 3–4 minuten tot het gaar is en mooi gekaramelliseerd. Laat eventueel overtollige marinade snel inkoken in de pan.
Breng het vlees indien nodig licht op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over kommen en schep het warme rundvlees erop.
Garneer met Kimchi Cure, lente-ui en geroosterd sesamzaad en serveer direct.





