Alle recepten
Kimchi Blini’s met crème fraîche
Kerst krijgt een frisse twist met deze luchtige blini’s vol romige crème fraîche, pittige Kimchi Cure en zachte kruiden. Een elegant borrelhapje dat straalt op elke feesttafel.
30 min
Tussendoortje
Vegetarisch
Aan de slag
Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Klop het ei los en voeg samen met de melk toe. Meng met een garde tot een glad, dik maar schenkbaar beslag zonder klontjes.
Laat het beslag 5–10 minuten rusten op kamertemperatuur zodat het bakpoeder kan werken en de blini’s luchtig worden.
Snijd ondertussen de Kimchi Cure fijn en knijp eventueel licht het overtollige vocht eruit zodat de blini’s niet zompig worden.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. De pan is heet genoeg als een druppel beslag zachtjes begint te sissen.
Schep kleine hoopjes beslag (±1 eetlepel per stuk) in de pan en bak de blini’s 2–3 minuten per kant tot ze goudbruin zijn. Keer ze om zodra er kleine belletjes aan de bovenkant verschijnen.
Meng de crème fraîche met het citroensap en de zwarte peper tot een frisse, gladde crème.
Lepel een beetje crème fraîche op elke warme blini en verdeel de fijn gesneden Kimchi Cure erover.
Garneer met bieslook en dille en serveer direct.





