Alle recepten
Kimchi Camembert bladerdeeghapjes
Een prachtig kersthapje met romige camembert, pittige Kimchi Cure en een friszoete cranberrydip. Ideaal voor op een feestelijke borreltafel en onweerstaanbaar zodra de oven opengaat.
30 min
Tussendoortje
Vegetarisch
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Laat de Kimchi Cure goed uitlekken in een zeef en snijd eventueel grovere stukken iets kleiner zodat de vulling gelijkmatig verdeeld kan worden.
Snijd de camembert in repen of blokjes.
Rol het roomboterbladerdeeg uit en snijd het in gelijke vierkanten.
Leg in het midden van elk vierkant een stukje camembert en een kleine hoeveelheid Kimchi Cure. Besprenkel met een beetje honing en strooi er chilivlokken over.
Vouw het bladerdeeg dicht (bijvoorbeeld tot een pakketje of driehoek), druk de randen goed aan met een vork zodat de vulling niet kan ontsnappen.
Klop het ei los en bestrijk de broodjes rondom met het ei voor een goudbruine afwerking.
Leg de broodjes op de bakplaat en bak ze 15–18 minuten tot het bladerdeeg mooi gerezen en goudbruin is.
Breng ondertussen de cranberry’s samen met de suiker, het water en het citroensap aan de kook in een steelpan.
Laat het geheel 8–10 minuten zachtjes inkoken tot een licht gebonden saus en roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
Serveer de warme broodjes direct met de cranberrysaus ernaast of eroverheen.





