Alle recepten
Kimchi fried rice
Ben jij ook verslaafd aan Kimchi Cure? Dan is deze kimchi fried rice echt iets voor jou. De combinatie van warme rijst, licht knapperige groenten en dat pittig-frisse kimchilaagje is onweerstaanbaar. Ideaal als snelle maaltijd na een drukke dag - klaar in een paar minuten, boordevol smaak.
20 min
Avondeten
Vegetarisch
Aan de slag
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat de rijst daarna ongeveer 5 minuten zonder deksel uitstomen en roer los met een vork.
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Scheur of knip de nori in kleine stukjes.
2. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan of wok op middelhoog vuur.
Voeg de knoflook en de helft van de bosui toe en bak 1 minuut tot het lekker begint te geuren.
Doe de kimchi met wat van het sap, de helft van de nori, de sojasaus en de rijst erbij. Roerbak alles ongeveer 5 minuten op hoog vuur tot de rijst goed heet en licht krokant is.
3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren naar wens.
Breng op smaak met een snufje zout.
Verdeel de kimchi fried rice over kommen, leg er een gebakken ei bovenop en garneer met het sesamzaad, de rest van de bosui en de overgebleven nori.





