Alle recepten
Kimchi gehaktballen
Deze kimchi-gehaktballetjes zijn het perfecte voorbeeld van comfortfood met een pittige twist. Het hartige gehakt krijgt een flinke smaakboost van Kimchi Cure, gember en knoflook, terwijl een zoet-pittige saus alles mooi in balans brengt. Snel gemaakt, vol umami en ideaal als borrelhapje, bijgerecht of onderdeel van een doordeweekse maaltijd. Smullen gegarandeerd!
30 min
Tussendoortje
Avondeten
Met vlees
Aan de slag
1. Schil de gember met een lepel en rasp fijn. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd het witte deel van de lente-ui in dunne ringetjes. Rooster het sesamzaad in een droge pan tot het goudbruin kleurt.
2. Laat de Kimchi Cure uitlekken boven een kom en bewaar het lekvocht voor de saus. Snijd de uitgelekte kimchi fijn.
3. Meng in een kom het gehakt met de Kimchi Cure, panko, lente-ui (wit gedeelte), knoflook, gember en het geroosterde sesamzaad. Kneed tot een stevig mengsel. Voeg wat kimchivocht toe als het te droog is, of extra panko als het te vochtig is.
4. Rol balletjes van ongeveer 25 g per stuk.
5. Verhit de roomboter in een pan op middelhoog vuur en bak de balletjes in ongeveer 10 minuten rondom goudbruin en gaar.
6. Meng de hoisinsaus, honing, sriracha en het bewaarde kimchivocht tot een gladde saus.
7. Serveer de kimchiballetjes met de saus eroverheen of ernaast. Garneer met het groene deel van de lente-ui of wat extra sesamzaad.







