Alle recepten
Kimchi-noedels met sesam speigelei
Zin in een snelle maar smaakvolle maaltijd? Maak dan deze Kimchi Cure-noedels met een sesam-spiegelei, in slechts tien minuten klaar!
10 min
Avondeten
Vegetarisch
Aan de slag
1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Gebruik je kant-en-klare noedels? Doe ze dan in een vergiet, giet er kokend water overheen en laat even uitlekken.
2. Houd een handje van de lente-ui apart voor de garnering.
Verhit ½ eetlepel olie in een wok op hoog vuur en roerbak de rest van de lente-ui en de sperziebonen 2–3 minuten, tot de bonen gaar zijn maar nog lekker knapperig.
3. Voeg de gember en kimchi toe en roerbak nog 1 minuut, tot alles heerlijk begint te geuren.
Schep de noedels erbij en roerbak nog 2 minuten, zodat alles goed heet wordt.
4. Verhit intussen de rest van de olie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag.
Bak de eieren tot de randjes goudbruin zijn en de dooier nog een beetje zacht is.
Bestrooi met sesamzaad en bak nog 30 seconden, terwijl je de hete olie met een lepel over de eieren schept.
5. Schenk de sojasaus bij de noedels en hussel kort door.
Verdeel de noedels over twee kommen, leg er een spiegelei bovenop en maak af met de achtergehouden lente-ui en wat rode peper voor wat extra pit.





