Alle recepten
Kimchi Pompoensoep
Een romige kom comfort food met karakter: zoete pompoen, warme specerijen en een flinke smaakkick van Kimchi Cure. Deze soep tilt je avondeten naar een nieuw niveau en brengt precies de juiste balans tussen zacht, pittig en hartverwarmend.
1 uur
Lunch
Avondeten
Veganistisch
Aan de slag
1. Snijd de pompoen en winterpeen in blokjes.
2. Meng de pompoen en winterpeen met peper, zout en olijfolie en verdeel in een ovenschaal. Rooster 40–50 minuten in een oven op 180 graden.
3. Bak de sjalotten en rode uien in olijfolie tot ze glazig zijn.
4. Snijd de knoflook en gember fijn en bak 3 minuten mee op middelhoog vuur.
5. Roer de gochujang door het uimengsel.
6. Snijd de Kimchi Cure fijn, voeg toe aan de pan en bak 2–3 minuten op middelhoog vuur.
7. Voeg de geroosterde pompoen, winterpeen, sesamolie, vegan shirodashi en het groentebouillonblokje toe. Roer alles goed door.
8. Schenk 1 l water in de pan.
9. Pureer de soep tot een glad geheel en voeg indien nodig extra water toe.
10. Garneer met peterselie.





